Transforming our Site

Our major programme of investment will ensure that our students’ experience is second to none and that St Hilda’s will continue to be a College in a garden with a beautiful river frontage and uplifting views.

Concept design: view from Botanical GardensConcept design: walking towards South Building past Boundary Building (l) and Riverside Pavillion (r)Concept design: St Hilda's College entrance; Hall Building to the rightView of the Boundary Building and Riverside Pavillion from the opposite riverbankConcept design: North lawnView of the Tower and entrance from Cowley PlaceView from the tower and roof garden towards Botanical GardensSection of St Hilda's CollegeClose Up of the Facade of St Hilda's College

We intend to improve and increase our student accommodation, so that St Hilda’s students can enjoy the same advantages as their counterparts at other Oxford colleges.

The development of our site began in 2015 with an international design competition, expertly managed by specialist architectural firm, Malcolm Reading Consultants. From a highly competitive field, the College chose award-winning architects Gort Scott to work with us to achieve our aims. Since then, we have liaised with members of Oxford Design Review Panel and Historic England to develop our vision. Good progress has been made.

At our public exhibition on 19 and 20 May 2017 in the Jacqueline du Pré Music Building Foyer, we displayed our plans for transforming our site. This provided an opportunity to see how our plans have developed since their inception and to ask questions of representatives from Gort Scott and St Hilda's, before we met with Oxford Design Panel Review on 25 May 2017. At the meeting, the project received positive support. We made a further presentation to our Senior Members and friends of the College on 24 June 2017. You can find the information that was displayed about the developing concept designs here. The images here reflect ‘work in progress’ from Gort Scott and the latest options under consideration for the buildings.

Over the summer of 2017, we will continue to liaise with our stakeholders as we work towards developing our planning application.